Klik for større foto

Konfirmationens velsignelse

Jeg har ikke mere tal på, hvor mange konfirmationer jeg har stået for, eller hvor mange unge mennesker jeg har haft fornøjelsen at konfirmere.  En glæde er det!

Alle har følelser og tydelige detaljer at hente frem fra sin konfirmation, også om den ligger 50 år tilbage.
Og det er akkurat, hvad velsignelseshandlingen lægger op til. Den sætter nemlig hver eneste konfirmand i et særligt møde.

Konfirmationsord gives, og den bekræftende velsignelse fra Gud placerer ømt den unge lige i begyndelsen til sit voksne liv. Familien og vennerne følger håndspålæggelsen spændt og ikke uden rørelse. Barndommen er tilbagelagt – nu kommer en groende bevidsthed om at få del i voksensfæren.

Den lutherske konfirmation har redskaber til at imødegå de mange forviklinger, som den voksne verden indeholder. Velsignelsen er ekstra kræfter, billedligt ligesom dem, pc-spillenes helte skal have for at klare sig godt.

I det virkelige liv handler det om at kunne møde skuffelser uden at miste sit selvværd og succes uden at kappe jordforbindelsen. Livet har mening, når vi elsker det. Familie og venner koncentrerer sig om at give sit besyv til kærligheds bekræftelse. Masser af hjertelige knus, taler og sange bliver siddende som en dyb glæde, og stribevis af fotografier bevidner det.

At vide sig elsket og set af Gud den almægtige og båret over med, når man træder ved siden af, det er den særlige gave, konfirmationen giver.

En hilsen fra dåben! Evighedshilsen!

Kirsten Drigsdahl

 

Vi fra Lillerød kirke glæder os med de unge
og deres familier, som nu går
en helt særlig dag i møde.

 

Se også


Lillerød Kirke > Kirkelige handlinger > Konfirmation


Folkekirken.dk > Livets begivenheder > Konfirmation


Ingen begivenheder fundet.