Om folkekirkens Nødhjælp

Vores formål er at styrke verdens fattigste i kampen for et værdigt liv.

Vi arbejder ud fra et kristent menneskesyn med respekt for ethvert menneskes rettigheder og alle menneskers lige værd.

Folkekirkens Nødhjælp har sine rødder i den danske folkekirke, men arbejder der, hvor nøden er størst, uden hensyn til religion, køn, race eller politisk overbevisning.

Samarbejde og midler

Folkekirkens Nødhjælp er en selvstændig organisation.

Arbejdet finansieres ved indsamling, bidrag fra private, virksomheder, fonde og med penge fra blandt andet Danida, EU, FN-organisationer og internationale fonde.

Vi er en del af ACT Alliance
– en alliance af flere end 140 kirker og humanitære organisationer rundt i verden. Sammen er vi en af verdens fem største NGO'er.

Værdier

Vores slogan er:
»Vi tror på et liv før døden«.

Sætningen er unik for os, fordi ordene netop indeholder vores etiske holdninger og værdier i arbejdet med udvikling og nødhjælp.

Fisken som symbol

Folkekirkens Nødhjælp kendes på fisken. Den er et gammelt kristent symbol, som stammer fra evangeliernes beretning om Jesus, der giver de sultne noget at spise – fem brød og to fisk. Samtidig er bogstaverne i det græske ord for fisk - IKTYS – synonymer for ordene: Jesus Kristus Guds Søn Frelser.

I Folkekirkens Nødhjælps logo er fisken placeret midt på en jordklode - eller på et rundt brød og symboliserer liv til verden.

Sogneindsamling

Del din søndag med verdens fattigste

Søndag d. 10. marts 2019 kl. 10–15

Det er svært at se væk, når klimaforandringer, krig og ulighed driver millioner af mennesker ud i nød, sult og flugt. For vi kan faktisk hjælpe.

Når du samler ind ved dørene, giver det fremtidsmuligheder og håb til dem, der modtager hjælpen.

... i Lillerød sogn vil vi gerne sende så mange frivillige indsamlere på gaden, at alle i sognet får mulighed for at give en håndsrækning til verdens fattigste.

Det tager kun 2-3 timer at gå en rute. Børn under 11 år må gerne samle ind sammen med en voksen, og børn på 11-17 år må samle ind to og to sammen.

Nye veje til håbet

Der findes ingen fast formel for, hvordan man bedst hjælper mennesker i nød. Hver ny krise kræver, at man tænker i nye baner. Det er dét, vi gør hos Folkekirkens Nødhjælp - finder de bedst mulige måder i en hvilken som helst situation i de 25 lande, vi arbejder i.

I næsten 100 år har vi hjulpet mennesker i yderste nød. Og vi er gode til det, vi gør. I 2017 blev Folkekirkens Nødhjælp vurderet af DANIDA til at være én af Danmarks bedste NGO’er til humanitært arbejde.

Overlevelserepakker
til en måned for fire personer efter en katastrofe.
Bæredygtige køkken-
haver til 5 familier i en afrikansk flygtninge-
lejr.
Hjælp til at 6 flygtninge-
kvinder kan starte en insektfarm, der giver proteinrig mad.

Og så er Sogneindsamlingen altid er en god og hyggelig dag, hvor vi på tværs af generationer deler vores søndag med mennesker, der virkelig har brug for hjælp.

Meld dig allerede nu som indsamler:

Direkte til Folkekirkens Nødhjælp på dette link

Tast postnummer <3450> og vælg <Lillerød sognegård>

Det nytter! Ved sidste års Sogneindsamling nåede vi i Lillerød op på næsten 45.000 kroner, og på landsplan blev der samlet 14 mio. kroner ind til kvinder i verdens fattigste lande.

Peter Kryger Sander

Tidligere resultater for Lillerød Sogn

År

Ruter

%ruter
dækket

Ind-
samlere

Total
beløb

Beløb pr.
husstand

Beløb
pr.rute

1.404,63

1.227,73

201818.713

Nødhjælp kan se ud
på mange måder

... det kan være vertikale køkkenhaver, der ikke optager særlig meget plads.

I mange flygtningelejre er pladsen trang, og det er en udfordring, og vand er ofte en mangelvare. Derfor har vi introduceret vertikale køkkenhaver, som vi også kender herhjemme fra små altaner. Et enkelt greb, der giver et større udbytte og kræver mindre plads.

Istedet for at lægge løg side om side, fylder man store sække med jord, prikker hul i siderne og dyrker afgrøderne i lodrette rækker. Det er både plads- og vandbesparende og hver sæk kan rumme op til 30 planter. Et jordlod giver ca. fire gange større afkast, når den er beplantet med lodrette køkkenhaver, end hvis den dyrkes på traditionel vis.

En vertikal køkkenhave er smart, fordi den kræver mindre vand og firdobler høsten. — © Hans Bach

En køkkenhave med løg, bønner og spinat i rækker er for mange flygtninge udsigten til et spisekammer. Hvis høsten er god, giver det både sund og nærende mad på bordet og måske ligefrem mulighed for at sælge de overskydende afgrøder og dermed skabe en indtægt.

I mange flygtningelejre er kosten ensidig, og det kan føre til fejl-og underernæring hos især børn. Vi giver flygtningefamilier muligheden for at få og dyrke deres egne vertikale højbede, så de ikke bare kan brødføde sig selv og give børnene varieret kost, men også sælge deres afgrøder på det lokale marked - og derved få en stabil indkomst langt ind i fremtiden.

På den måde får familien forståelse for betydningen af en varieret kost og en viden om, hvordan de får mest ud af frøene ved forspiring og andre dyrkningsmetoder.